فرزندان مادران شاغل سالم ترند یا خانه دار؟
فرزندان مادران شاغل سالم ترند یا مادران خانه دار؟
در حال حاضر بسیاری از زنان در جوامع، شاغل هستند و شغل خود را به دلیل کسب درآمد، ارتباط با تخصص و رشته تحصیلی و یا صرفا لذت بردن از کار و به روز بودن در محیط های اجتماعی انتخاب کرده اند.
بررسی ها نشان می دهد درصد قابل ملاحظه ای از زنان شاغل بنا به دلایل مختلف مجبورند چند ماه پس از تولد نوزادشان به محل کار خود بازگردند.
مادران شاغل مسئولیت سنگین تری دارند زیرا باید هم در داخل و هم خارج از منزل وظایف خود را به بهترین نحو انجام دهند.
از طرفی مادر وسیعترین دنیای روانی و اجتماعی کودک است و از نظر کودک همچون کسی است که از تمام نقاط این جهان اطلاع دارد.
پژوهشگران معتقدند که اشتغال مادر موجب اختلال در تکوین شکل گیری دلبستگی کودک نسبت به مادر می شود چرا اینکه مراقبت کودک از حالت انفرادی به حالت گروهی در می آید و نتیجتاً دلبستگی کودک نسبت به مادر از حالت طبیعی خارج می گردد.
مسلم است که مادران شاغل همانند مادران غیرشاغل نمی توانند به طور تمام و کمال به کودکان خود رسیدگی کنند چون مادر چندین ساعت از روز را خواه ناخواه جدای از فرزند بسر می برد و وقتی که بعد از سپری شدن این ساعات به فرزند می رسد خستگی ناشی از دنیای ماشینی امروز و خستگی فکر و ذهنی به مادر اجازه نمی دهد که در آن ساعات باقی مانده روز به کودک رسیدگی کافی و لازم را نماید چون از طرف دیگر مسئولیت خانه و خانه داری نیز به دوش او می باشد.
هر چند که امروزه با توجه به افزایش فزاینده مادران شاغل و به منظور جلوگیری از اثرات جبران ناپذیر رشد و نمو کودک، افزایش مرخصی زایمان، ایجاد مهدکودک در محیط کار بر طبق استاندارد جهانی و زدودن مشکلات اقتصادی در ابعاد مختلف از وظایف حساس دولت به شمار می رود.
کارشناسان معتقدند بهتر است کودکان در 2 سال اول زندگی به دلیل شکل گیری شخصیت و ایجاد حس اعتماد در کودکان به تنهایی و به دور از مکان های شلوغ نگهداری شوند. برای این منظور در صورت امکان کودک نزد مادربزرگ یا یکی از اعضای نزدیک خانواده (در صورتی که اختلاف سلیقه اساسی در زمینه تربیت کودک با مادر وجود نداشته باشد) نگهداری شود.
رفتن به مهد برای کودکان پسر زیر 3 سال چندان توصیه نمی شود. بهتر است آنها با یکی از اعضای خانواده یا یکی از والدین در خانه بمانند تا با طبیعت خود هماهنگ شوند و در آینده تعامل بهتری با محیط داشته باشند. در ضمن پسرها در سنین کمتر از 3 سال رابطه خوبی با غریبه ها برقرار نمی کنند و محیط آشنای خانه را بیشتر دوست دارند.
گفتنی است پژو هشگران معتقدند فرزندان مادران خانهدار سالمتر از فرزندان زنان شاغل هستند. فرزندان زنان شاغل بیشتر تلویزیون نگاه میکنند، نوشیدنیهای گازدار مینوشند و مقدار کمی میوه و سبزی مصرف میکنند.
منبع:jahannews.com