طرز تهیه پیتزا اسفناج؛ پیتزای هلثی
وبسایت بدونیم – مریم اسدی: پیتزا اسفناج یک پیتزای چند لایه است که علاوه بر طعم خوبی که دارد یک پیتزای سالم است و خیلی راحت درست می شود.
مواد مورد نیاز برای خمیر پیتزا:
- خمیر مایه: ۱ قاشق چای خوری
- شکر: ۱ قاشق چای خوری
- آب گرم: ۱ پیمانه
- نمک: ½ قاشق چای خوری
- روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
- آرد گندم: ۱ الی ۱ و نیم پیمانه
- آرد: ۱ الی ۱ و نیم پیمانه
- آرد سمولینا یا آرد ذرت و روغن: برای پوشاندن داخل تابه
مواد مورد نیاز برای سس پیتزا:
- گوجه فرنگی: ۴ الی ۵ عدد
- پیاز کوچک: ۱ عدد
- فلفل سبز تند: ۲ الی ۳ عدد
- سیر: ۱ یا ۲ حبه
- پوره گوجه فرنگی: ۱ پیمانه
- سس ایتالیایی: ½ قاشق چای خوری
- شکر: ۱ قاشق چای خوری
- نمک به مقدار لازم
مواد مورد نیاز برای مواد داخل پیتزا:
- اسفناج خرد شده: ۳ پیمانه
- قارچ خرد شده: ۲ پیمانه
- پیاز خرد شده: ½ پیمانه
- سیر رنده شده: ۱ حبه
- فلفل آسیاب شده: ½ قاشق چای خوری
- پنیر موزارلا: ۱ الی ۱ و نیم پیمانه
- نمک
مواد مورد نیاز دیگر:
- پنیر موزارلا برای روی پیتزا: ½ پیمانه
- پنیر پارمسان رنده شده
طرز تهیه پیتزا اسفناج
1. ابتدا شکر، خمیر مایه و آب گرم را با هم مخلوط کنید. (آب نباید به حدی داغ باشد که نتوانید انگشت تان به آن بزنید)
2. ۱۰ دقیقه آن را کنار بگذارید تا کمی کف کند. اگر کف نکرد آن را دور ریخته و دوباره تکرار کنید. (ممکن است یا مشکل از کهنه بودن خمیر مایه باشد یا از بیش از حد داغ بودن آب)
3. ۱ و نیم پیمانه آرد گندم ، ۱ پیمانه آرد، روغن و نمک را داخل خمیر مایه ای که آماده کرده اید بریزید و هم بزنید. در صورت نیاز باقیمانده آرد را هم اضافه کنید.
4. خمیر را به مدت ۳ الی ۴ دقیقه ورز دهید.
5. داخل ظرفی را چرب کنید خمیر را داخل آن قرار دهید روی خمیر را بپوشانید و به مدت ۱ الی ۱ و نیم ساعت کنار بگذارید تا خمیر پف کند.
6. زمانی که خمیر را کنار گذاشته اید می توانید مواد سس را آماده کنید. گوجه فرنگی، پیاز، فلفل و سیر را داخل مخلوط کن بریزید و هم بزنید.
سپس مواد را همراه با پوره گوجه فرنگی، شکر و نمک داخل تابه جداگانه ای بریزید.
مواد سس را خوب هم بزنید. سپس تابه را روی شعله گاز قرار دهید و بجوشانید. وقتی مواد جوشید گاز را کم کنید و به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه تفت دهید تا سس کاملا غلیظ شود.
داخل تابه روغن بریزید و پیاز، سیر و فلفل را اضافه کنید و تفت دهید تا زمانی که پیازها نرم شود.
سپس قارچ و مقداری نمک به آن اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه تفت دهید.
اسفناج و مقداری نمک اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه دیگر تفت دهید.
شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید آب مواد کاملا کشیده شود. سپس مواد را کنار بگذارید. بعد از این که مواد سرد شد ۱ پیمانه پنیر موزارلا را به آن اضافه کنید.
فر را روی ۴۵۰ یا ۲۳۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. داخل قالب را چرب کنید و کمی آرد سمولینا یا آرد ذرت بپاشید.
خمیر را بردارید و دو قسمت کنید. یکی از خمیرها را به شکل یک دایره ۳۰ سانتیمتری با وردنه صاف کنید و آن را داخل تابه قرار دهید به طوری که کناره های تابه را بپوشاند. سپس روی خمیر را با چنگال سوراخ کنید تا از پف کردن آن هنگام پخت جلوگیری کنید.
روی خمیر را با ½ پیمانه پنیر موزارلا بپوشانید.
مواد اسفناج را روی لایه پنیر بریزید.
باقیمانده خمیر را با وردنه به شکل دایره ۲۵ سانتیمتری صاف کنید و روی مواد را با آن بپوشانید. لبه های دو لایه خمیر را به هم بچسبانید و باقیمانده خمیر را از آن جدا کنید. دوباره روی خمیر را با چنگال سوراخ کنید تا هنگام پخت بخار آن خارج شود.
پیتزا را به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه داخل فر قرار دهید زمانی که روی آن قهوه ای طلایی رنگ شد از فر خارج کنید.
یک لایه سس روی پیتزا بریزید و یک لایه پنیر روی سس و دوباره داخل فر قرار دهید.
۱۰ دقیقه داخل فر قرار دهید تا زمانی که پنیر طلایی رنگ شود.سپس پیتزا را از فر خارج کرده و بعد از ۵ دقیقه برش بزنید.