طرز تهیه آش اوماج تبریزی لذیذ، ساده و مقوی با بلغور و عدس
فهرست
- طرز تهیه آش اوماج تبریزی لذیذ، ساده و مقوی با بلغور و عدس
- مواد لازم برای تهیه آش اوماج
- طرز تهیه آش اوماج تبریزی ساده با بلغور و عدس
- مرحله اول: آماده سازی عدس و بلغور
- مرحله دوم: آماده سازی آرد
- مرحله سوم: اضافه کردن عصاره گوشت و سبزیجات معطر و ادویه ها
- مرحله چهارم: اضافه کردن آرد و پخت نهایی آش اوماج
- نکات کلیدی در تهیه آش اوماج تبریزی مقوی برای سرماخوردگی
طرز تهیه آش اوماج تبریزی لذیذ، ساده و مقوی با بلغور و عدس
آش اوماج یکی از آش های بسیار خوشمزه و مقوی است که اصل آن متعلق به شهر زیبای تبریز می باشد و به دلیل استفاده از حبوبات و سبزیجات در آن دارای مقدار بسیار زیادی ویتامین است و به همین دلیل شما می توانید این آش خوشمزه و مفید را برای ایام سرماخوردگی و مریضی در منزل تهیه و میل کنید. آش اوماج همچینین در صورت استفاده نکردن از فرآورده های گوشتی در آن می تواند یک گزینه عالی و مناسب برای افراد گیاه خوار و یا افرادی که در برنامه غذایی روزانه خود از مصرف گوشت قرمز منع شده اند نیز باشد. شما می توانید این آش جدید و متفاوت را برای افطاری هم در ماه مبارک رمضان تهیه کنید و به میز افطاری خود به وسیله آن جلوه و زیبایی بخشید. امروز در به مطلب طرز تهیه آش اوماج تبریزی لذیذ، ساده و مقوی با بلغور و عدس را به شما آموزش خواهیم داد پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آش اوماج
- عدس 1 پیمانه
- بلغور 1 پیمانه
- عصاره گوشت 1 عدد
- پیاز 1 عدد متوسط
- آرد نصف لیوان
- آب به مقدار لازم
- کره محلی به میزان دلخواه
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
- پودر آویشن به مقدار لازم
- پونه و ریحان خشک شده 2 ق غذا خوری
طرز تهیه آش اوماج تبریزی ساده با بلغور و عدس
مرحله اول: آماده سازی عدس و بلغور
ابتدا عدس و بلغور را درون ظرفی بریزید سپس آن ها را با آب طی چندین مرحله بشویید و بعد آن ها را درون ظرفی با مقداری آب به مدت 40 دقیقه قرار دهید تا کاملاً خیس بخورند و آماده شوند. بعد از گذشت زمان مورد نظر قابلمه ای را برداشته و درون آن مقداری عدس و بلغور بریزید سپس پیاز را نیز با آب شسته و پوست آن را بگیرید و آن را با تیغه ریز رنده کنید و به قابلمه اضافه کنید و مقداری روی مواد آب بریزید تا روی تمامی مواد را مقداری آب بپوشاند و قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید و زمان دهید تا آب شروع به جوشیدن کند و بعد نیم ساعت تا 40 دقیقه به حبوبات فرصت دهید تا حبوبات مقداری پخته و آماده شوند.
مرحله دوم: آماده سازی آرد
آرد را درون ظرفی بریزید و به آن مقدار کمی آب اضافه کنید سپس آن را با کف دست شروع به ساییدن کنید تا آرد حالت گلوله گلوله ای به خود بگیرد.
مرحله سوم: اضافه کردن عصاره گوشت و سبزیجات معطر و ادویه ها
پس از گذشت نیم ساعت تا 40 دقیقه ای که حبوبات پخته شدند به آن ها مقداری فلفل سیاه و زردچوبه و پودر آوبشن و کمی نمک نیز اضافه کنید و عصاره گوشت را هم مقداری با دست له کرده و آن را نیز به کل آش خود اضافه کنید و مواد را با یکدیگر هم بزنید و مخلوط کنید و بعد به آن پونه و ریحان خشک شده را هم اضافه کرده و درب قابلمه را 10 دقیقه دیگر با شعله ملایم دوباره قرار دهید.
مرحله چهارم: اضافه کردن آرد و پخت نهایی آش اوماج
بعد 10 دقیقه آردی که به شکل گلوله ای تهیه و آماده کرده بودید را به همراه مقداری کره به آش اوماج خود اضافه کنید و به آن نیز 20 دقیقه ای مجدد زمان دهید تا به آرامی و کم کم با شعله ملایم و درب بسته با مواد پخته و نرم شود و بعد از 20 دقیقه هم آش اوماج تبریزی خوشمزه شما آماده سرو است میل کنید و از خوردن آن نیز لذت ببرید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه آش اوماج تبریزی مقوی برای سرماخوردگی
- در صورت تمایل می توانید مقداری سیر داغ و یا پیاز داغ و نعنا داغ نیز تهیه کنید و روی آش و یا داخل آش خود از آن ها استفاده کنید.
- در صورت استفاده از ریحان و پونه تازه نباید درب قابلمه را به طور کامل قرار دهید زیرا در این صورت رنگ سبزی ها تیره می شود.
- در صورت تمایل می توانید به جای عصاره گوشت از آب قلم و یا آب گوشت نیز استفاده کنید.
- هنگام اضافه کردن نمک به آش باید مراقب باشید زیرا خود عصاره گوشت دارای مقداری نمک بوده و در صورت اضافه کردن بیش از حد نمک آش اوماج شما شور می شود.
- در صورت تمایل می توانید به جای کره از روغن حیوانی و یا روغن معمولی نیز استفاده کنید.
منبع : www.alamto.com