چطور بعد از ازدواج رابطه عاشقانه را حفظ کنیم؟
رنگ باختن هیجانات، طبیعیست اما همیشه استثنائاتی نیز وجود دارد
بارها با زندگی زوجهای جوانی روبرو شدهایم که با سودای عاشقی و موانع زیادی باهم ازدواج میکنند و گمان میکنند واقعه دلدادگیشان تا ابد شبیه روز اول باقی میماند اما با گذشت چند سال آن عشق آتشین رنگ میبازد، رابطه عاطفی تبدیل به یک رابطه کلیشهای میشود و حتی آنقدر همه چیز توی ذوقشان میخورد که زندگی تبدیل به صحنه جنگ میشود.
واقعیت این است که این خاصیت آدمیست که شگفتی و هیجانش نسبت به هرچیز و هرکسی، نمیتواند تماما شبیه روزهای اول باشد. رنگ باختن هیجانات، طبیعیست اما همیشه استثنائاتی نیز وجود دارد. عاشق و معشوقهای قدیمی که سالهاست از دلدادگیشان میگذرد و با بالا و پایینهای روزگار رنگ عوض نکردهاند، دیدنشان کنار یکدیگر جانی دوباره به آدمی میدهد. اگر برایتان مهم است که بدانید چطور میتوانید رابطه عاطفی پایداری داشته باشید، به خواندن این مطلب ادامه دهید.
گذشت داشته باشید
فراموش نکنید که در هر موقعیت و جایگاهی که باشید، ممکن است مرتکب اشتباهاتی شوید. زندگی کردن زیر یک سقف با فردی که به عنوان همسرتان او را پذیرفتهاید، مخصوصاً در روزهای اول، سرشار از آزمون و خطاست. پس در مقابل خطاهایی که از طرف مقابلتان سر میزند، جبههگیری نکنید. خطاهای جزئی را میتوان با صحبت کردن رفع کرد. توضیح بخواهید و بعد از آن فراموشش کنید و دیگر به آن دامن نزنید و حتی در دلخوریهای بعدی حرفی از اشتباه قبلی را به میان نیاورید.
بالغانه برخورد کنید
بیان صمیمی و گرم اولین قدم برای یک اعتراض درست است. اگر بخواهید با نیش و کنایه به طرف مقابلتان نشان دهید که از او دلخور هستید نه تنها شریکتان متوجه اشتباه خود نمیشود بلکه اوضاع از آنچه که هست بدتر میشود. به گمانم راهحل بسیاری از مشکلات این است که افراد با یکدیگر با بیانی نرم و مهربان شروع به صحبت کنند و از هم برای رفتارهایشان توضیح بخواهند. حتی در مواجهه با ناراحتیها قهر نکنید. بسیاری اوقات قهر کردن باعث میشود همه چیز کودکانه پیش برود و حتی وضعیت را کسل بارتر از آنچه که هست، میکند.
خودتان را بشناسید
اولین قدم برای صلح با اطرافیان، شناختن خود است. شناختن خود با تمام خصوصیات مثبت و منفی، باعث میشود که فرد با دیگران کمتر دچار چالش شود. تا زمانیکه برای شناختن خود وقت نگذارید، تحمل و حوصله شناخت فرد دیگری را ندارید. تا وقتی ندانید چه چیزی منجر به خشم، خوشحالی و دلخوریتان میشود نمیتوانید این مسائل را به شریک خود نشان دهید و حتی در مورد این مسائل او را بشناسید.
تحسین و قدردانی یکی از کارهاییست که هر زوجی باید آن را به صورت متواضعانه انجام دهند
کمالگرا نباشید
یکی از خطرناکترین سموم روابط این است که افراد با یک پیش زمینه ایدهآلیست وارد رابطه میشوند. قبل از اینکه ازدواج کنند، برای خود برنامهریزی میکنند که قرار است تا کجا و چجور رابطهشان پیش رود و این برنامهریزی آنقدر دور از انتظار است که ممکن است همه چیز آنطور که میخواهند پیش نرود. وقتی شرایط تحت پیش فرض ذهنی ما نباشد، کمکم افسرده میشویم و همان رابطهای که میتوانیم رشدش بدهیم را نابود میکنیم.
یکدیگر را تحسین کنید:
تحسین و قدردانی یکی از کارهاییست که هر زوجی باید آن را به صورت متواضعانه انجام دهند. بعد از خوردن غذایتان و قبل از اینکه از سر سفره برخیزید، از همسر خود برای وقتی که برای پختن غذا گذاشته است، تشکر کنید.
با چیزهای کوچیکی که از شریکتان میبینید او را تحسین کنید و به او اعتماد به نفس دهید تا رضایتش از زندگی بالا رود و با انرژی بیشتری به مسیری که میرود ادامه دهد.
در محبت کردن خساست به خرج ندهید
پیامبر اسلام در حدیثی میفرمایند که: «این گفتار مرد که به همسر خود بگوید دوستت دارم، هرگز از قلب زن بیرون نمیرود». پس با این سخن میتوان فهمید که کلمات محبت آمیزی که بیچشم داشت و بدون زمینه گفته شوند، چنان بر جان قلب آدمی مینشیند که هیچ وقت فراموش نمیشود. محبت کلامی و عملی باید همراه هم باشند.
نمیشود که در ظاهر محبت کرد اما در باطن جور دیگری بود یا برعکس٫ بگذارید شریکتان در هر برههای اطمینان داشته باشد که این منبع محبت به هیچ عنوان تمام نمیشود.
محبت را بیچشم داشت و بدون توقع ابراز کنید تا حال خوشتری به طرف مقابلتان بدهد. با حرفها و اشعار مناسب، با خریدن یه شاخه گل بیمناسبت و حتی با کمک کردن و مشارکت در کارهای یکدیگر میتوان این محبت را درونی کرد.
حساسیت ایجاد نکنیم
با توجه به پیشرفتی که در شبکههای مجازی اتفاق افتاده است، فضای خصوصی آدمها و البته کنکاش کردن دیگران بیشتر از قبل شده است. در درجه اول این را به خودمان گوشزد کنیم که قرار نیست مرتکب عملی شویم که بخواهیم چیزی را پنهان کنیم. اگر خودمان عملی را مرتکب شویم که منجر به حساسیت طرف مقابلمان میشود باید سریعا آن را حل و شفافسازی کنیم.
کارهای غیرمعمول کنید
برای اینکه دچار یک روزمرگی نشوید،کارهای جدیدی را وارد زندگیتان کنید. مثلا به روش قدیم باهم قرار بگذارید و به کافههای دنجی که در آن خاطره ساختهاید، بروید. بعدازظهر جمعه به خانه سالمندان سر بزنید و مدتی را با سالمندان آنجا بگذرانید.
قبل از خواب برای هم کتاب بخوانید. نذر کنید و یک روز برای کودکان کار فلان خیابان میوه ببرید. یک روز معین باهم فیلمهای سینمایی برتر جهان را ببینید. باهم آشپزی کنید یا ظرف بشورید. خودتان را به سادهترین پیک نیک دعوت کنید. و درکل کارهای کوچکی انجام دهید که اثر مثبت عمیقی در زندگیتان دارد.
منبع: سلامت نیوز