فواید ورزش در دوره قاعدگی چیست؟
فواید ذهنی و جسمی ورزش کردن هرگز به خاطر دوره قاعدگی متوقف نمی شود
آیا تصورتان این است که با شروع دوره قاعدگی بهتر است کفش های ورزشی را کنار بگذارید و به خودتان استراحت بدهید؟
به دلایل زیادی بسیاری از مردم ورزش را در این دوره کنار می گذارند اما دوره قاعدگی هرگز دلیل خوبی برای ورزش نکردن نیست.
فواید ذهنی و جسمی ورزش کردن هرگز به خاطر دوره قاعدگی متوقف نمی شود. در واقع با مرتب ورزش کردن برخی دردها و بیماری های همراه دوره قاعدگی التیام بخشیده می شوند.
دوره قاعدگی دوره پیچیده ای در موقعیت هورمون های بدن است. سطح هورمون های استروژن و پروژسترون هر دو کاهش پیدا می کند و به همین دلیل فرد احساس خستگی و کمبود انرژی می کند.
با ورزش نکردن انرژی شما ذخیره نمی شود. به جای این که فعالیت ها را در این دوره کاهش دهید از این زمان به عنوان فرصتی برای ورزش های جدید استفاده کنید.
کاهش سندروم پیش از قاعدگی
اگر قبل و در طول دوره قاعدگی احساس خستگی و بی حالی می کنید با ورزش ایروبیک این نشانه ها را تا جای ممکن کاهش می دهید.
افزایش اندورفین
با ورزش کردن سطح هورمون اندورفین بدن افزایش پیدا می کند و به همین دلیل حال بهتری خواهید داشت. یکی از مهم ترین فواید ورزش در دوره قاعدگی افزایش سطح اندورفین در بدن است.
اندورفین یک مسکن طبیعی است و هنگامی که در طول ورزش آزاد می شود در دوره قاعدگی احساس بهتری خواهید داشت.
تجربه قدرت و توانایی بیشتر
تحقیقات ثابت کرده است که در دو هفته اول دوره قاعدگی به علت کاهش سطح هورمون های زنانه قدرت و توانایی بیشتری را تجربه خواهید کرد.
تقویت روحیه
ورزش کردن در این دوره روحیه را بهتر و سرعت گردش خون را بالا می برد. به علاوه گرفتگی عضلات، سردرد و کمر درد دوره قاعدگی را کاهش می دهد.
مبارزه با قاعدگی دردناک
اگر قاعدگی دردناکی دارید ورزش هایی مثل پیاده روی درد را کاهش می دهد.
بهترین ورزش ها در دوره قاعدگی
اولین روزهای دوره قاعدگی ناراحت کننده تر است به خصوص اگر خونریزی زیادی داشته باشید به همین دلیل باید بیشتر روی حرکات و ورزش های آرام و ملایم تر تمرکز کنید. در این دوره بهتر است شدت ورزش را کاهش دهید.
پیاده روی آرام یا ورزش های هوازی آرام
شدت تمرین های ایروبیک را کاهش دهید و مقدار آن را هم کم تر کنید. پس پیاده روی آرام، تمرین های کوتاه ایروبیک و ورزش های هوازی با شدت پایین انجام دهید. تحقیقات نشان داده است که ریه ها در اواخر دوره قاعدگی بهتر کار می کنند بنابراین بهتر است ورزش های شدت بالا را به اواخر دوره قاعدگی موکول کنید.
یکی از مهم ترین فواید ورزش در دوره قاعدگی افزایش سطح اندورفین در بدن است
یوگا و پیلاتس
دو الی سه روز پیش از دوره قاعدگی بهترین زمان برای انجام ورزش هایی مثل یوگا است که بدن را ریلکس می کند و گرفتگی، حساسیت سینه و خستگی عضلات را کاهش می دهد.
اگر دوره قاعدگی ناآرامی ندارید همان ورزش های همیشگی را دنبال کنید اما اگر احساس می کنید توانایی بدن مثل همیشه نیست کمی به خودتان استراحت بدهید شدت ورزش را کمتر کنید.
ورزش هایی که نباید در دوره قاعدگی انجام دهید
در این دوره باید فشار و حجم ورزش را کاهش دهید. اگر احساس خستگی می کنید باید ورزش های قلبی عروقی با شدت بالا یا ورزش های استقامتی را کاهش دهید.
بسیاری از زنان گزارش داده اند که در این دوره مقدار کشیدگی عضلات بیشتری را متحمل می شوند بنابراین ورزش های سخت در این دوره سخت تر می شوند.
توصیه نهایی
ورزش منظم برای جسم و ذهن مفید است و هیچ دلیل علمی برای ورزش نکردن در دوره قاعدگی وجود ندارد. در واقع شواهد و مدارک نشان داده است که ورزش کردن در این دوره بهتر و برای بدن مفید است.
ورزش را ادامه دهید اما شدت آن را کمتر کنید به خصوص زمانی که احساس خستگی و کوفتگی می کنید. به تمرین های ورزشی تنوع بدهید. مدت زمان ریکاوری را بیشتر کنید و به توانایی های تان افتخار کنید.
ورزش کردن در دوران قاعدگی
بسیارند خانمهایی که در دوران قاعدگی ورزشهای روزانه خود را متوقف و گمان میکنند ورزش در این دوره کار درستی نیست اما در اینجا میخواهیم به صحت این موضوع بپردازیم.
انجام ورزش در این دوره به حالت بدنی هر فرد بستگی دارد؟
اگر شما جزو آن دسته از خانمهایی هستید که دچار دلدرد و کمردرد شدید میشوند، میتوانید ورزشهای سبکی همچون پیادهروی یا یوگا را انتخاب کنید ،اما اگر حال مساعدی دارید، انجام هیچ ورزشی دراین دوران ممنوع نیست. میتوانید به تمرینات ژیمناستیک، بسکتبال یا والیبال خود ادامه دهید.
خونریزی شدید میشود!
حتما شما همه متوجه این موضوع شدهاید که حرکت بیشتر، خونریزی را هم افزایش میدهد. در واقع ورزش سبب خونریزی بسیار شدید و بعد از آن خستگی و بیهوشی و کمخونی نمیشود. میزان خونی که شما هر ماه از دست میدهید به یک میزان است و تنها وقتی حرکت و جنبش بدنی شما بیشتر میشود به دلیل آنکه ضربان قلب و جریان خون تندتر میشود، احساس میکنید خونریزی شما نیز شدت پیدا کرده است، در حالی که میزان خون از دست رفته یکسان است. پس نگران نباشید و با آسودگی به ورزش خود ادامه دهید.
ورزش شدید سیکل ماهیانه را مختل میکند انجام ورزشهای شدید میتواند بر سیکل ماهانه تاثیر بگذارد. در واقع میزان ترشح هورمون استروژن رابطه مستقیمی با میزان بافت چربی در بدن دارد. وقتی ما کالری زیادی میسوزانیم، میزان ترشح استروژن کاهش چشمگیری یافته و در نتیجه ترتیب عادات به هم میریزد و حتی گاهی به طور کل قطع میشود. البته فقط ورزش مسبب بروز اختلال در قاعدگی نیست.
استرس و رژیم غذایی خیلی سخت هم میتواند همین آثار را بر سیکل ماهانه داشته باشد. به همین دلایل است که معمولا ورزش کاران قاعدگی منظمی ندارند. اما این موضوع آنقدرها هم مهم نیست و قدرت باروری را کاهش نمیدهد اما بینظمی طی ماهها در اثر به هم خوردن تعادل هورمونی است و باید حتما در رابطه با آن با پزشک مشورت کند.
ورزش درد را کاهش میدهد برخلاف آنچه عموم مردم تصور میکنند، درد دوران قاعدگی با ورزش افزایش پیدا نمیکند. در افرادی که درد شدید دارند حتی با خوابیدن در رختخواب هم این درد ادامه مییابد. در دوران قاعدگی به دلیل ترشح ترکیباتی است که سبب انقباض رحم، ماهیچههای کمری و شکمی میشود. همچنین این ترکیبات حساسیت اعصاب را بالا برده و سبب افزایش جریان خون در زیر شکم میشود. با ورزش کردن چون اکسیژن بیشتری به ماهیچهها میرسد، میزان انقباض و در نتیجه دردها کاهش مییابد.
منبع: iranbanou.com